BIO Arónia Čiernoplodá
Tmavé, fialovočierne jedlé plody arónie obsahujú bioflavonoidy, karotény, pektínové látky, rutín, z vitamínov PP, B2 a B9, z minerálnych prvkov jód, železo, bór, molybdén, mangán, kobalt a mnoho ďalších. Využiteľnosť plodov arónie je z hľadiska zdravotných účinkov adekvátna práve týmto látkam a je mnohostranná tak v potravinárskom (hlavne ako farbivo), ako aj vo farmaceutickom priemysle (najmä proti cievnym a zápalovým ochoreniam).
Tmavé plody arónie sa obzvlášť cenia pre vysoké zastúpenie antokyánov. Konzumáciou plodov arónie čiernoplodej:
- posilňujete imunitný systém
- podporujete správne fungovanie štítnej žlazy
- prispejete k prevencii kardiovaskulárnych ochorení
- znižujete príznaky cievnych nedostatkov (liečba kŕčových žíl)
- regulujete vysoký krvný tlak
- podporíte liečbu chudokrvnosti
- predchádzate vzniku onkologických ochorení
- uľavujete od žalúdočných problémov
- ochraňujete bunky celého organizmu pred voľnými radikálmi