Pestovanie v ekologickom poľnohospodárstve nás zaväzuje pestovať bez chémie a umelých hnojív. Uplatňovaním princípov ekologického poľnohospodárstva tak dokážeme vypestovať ovocie v BIO kvalite v súlade s prírodou. Výhradne naše BIO ovocie spracúvame na unikátne 100 % prírodné šťavy a lekváre. Počas procesu ich výroby sú dodržiavané prísne hygienické normy. Záleží nám, aby spracovanie ovocia bolo bez umelých prídavných látok. Každoročne sa uchádzame o získanie štatútu BIO, ktorým deklarujeme splnenie podmienok pestovania a výroby v ekologickej poľnohospodárskej výrobe. Naša BIO história sa začala písať v roku 2017, keď sme vstúpili do systému ekologického poľnohospodárstva. Prvý certifikát na ovocie v BIO kvalite nám bol vydaný v roku 2018.

Vedeli ste, že keď vstúpite do ekologického poľnohospodárstva nezískate ihneď štatút BIO? To by bolo až príliš jednoduché a nezabezpečilo by to kvalitu produkcie bez chémie. Funguje to tak, že od registrácie v ekologickej poľnohospodárskej výrobe musí uplynúť obdobie troch rokov. Počas tohto obdobia sa správame ekologicky, nepoužívame chémiu ani umelé hnojivá. Toto obdobie sa nazýva konverzia a produkty v nej vyrobené musia byť označené ako produkt konverzie na ekologickú poľnohospodársku výrobu. Existujú však výnimky, tzv. žiadosti o skrátenie doby konverzie, kde musí žiadateľ preukázať ekologický spôsob pestovania pred vstupom do systému ekologického poľnohospodárstva. Túto možnosť sme využili aj my, pretože sad arónie čiernoplodej nebol desiatky rokov chemicky ošetrovaný a z toho dôvodu nám bol pridelený štatút BIO už pri vstupe do ekologického poľnohospodárstva. Na ekologický štatút ríbezle čiernej, sme čakali 3 roky, kým nám uplynulo obdobie konverzie. Ak nahliadnete do našich BIO certifikátov po jednotlivých rokoch, budete vidieť, ako sme sa posúvali v čase a zároveň dosahovali úroveň plnej BIO certifikácie tak pri ovocí ako aj pri výrobkoch.


BIO certifikáty 2021

BIO certifikáty 2020

BIO certifikáty 2019

BIO certifikáty 2018