Skutočnou farmárkou sa stala v okamihu, keď nasadla na traktor

Z kancelárie až na farmu. Vychádza zo základov, ktoré položil jej otec. Práve on pred 30 rokmi zbieral kombajnom čierne ríbezle. Farmárka Vierka spolu s manželom starý kombajn oprášili, opravili a od roku 2019 znova uviedli do prevádzky. Jednoducho povedané: tradícia pestovania ovocia v Pukanci je obnovená. Postupne a v bio kvalite.

Reportáž v rádiu REGINA

Poznáme každú bobuľu, tvrdí o sebe bio farmárka Vierka Gábršová, ktorá si pred niekoľkými rokmi vysadila v Pukanci kríky čiernych ríbezlí a arónie. So svojím manželom pestujú na 8 hektároch ovocie v ekologickom poľnohospodárstve, ktoré je šetrné k pôde a životnému prostrediu. Keďže spracúvajú iba ovocie vypestované vo vlastnom sade, o ktorý sa celý rok starajú, naozaj môžu povedať, že poznajú každú bobuľu. V biosade ich navštívila Táňa Záhoráková.

Ekologické poľnohospodárstvo vs konvenčné - vieme čo kupujeme?

Horúcou témou dnešných dní je ekológia, bio produkty či zdravé produkty. Ako to ale v skutočnosti je, čo ukazuje prax a čo naozaj kupujeme? Na túto tému sme sa porozprávali s farmárkou Vierkou, ktorá si počas materstva uvedomila, že chce svoje deti kŕmiť zdravými potravinami a preto zahodila lodičky v biznis svete, obula si gumáky a sadla do traktora.

Opustila kancelárie, založila farmu a dnes prevádzkuje
e-shop, ktorý si sama vytvorila

Pre svoje deti chcela len kvalitné a zdravé potraviny. Splnenie jej cieľa ju zaviedlo od štúdia kolobehu potravín až k založeniu vlastnej farmy. Vierka Gábršová pred piatimi rokmi vymenila prácu v kancelárii za malotraktor. V roku 2014 založili spolu s manželom plantáž čiernych ríbezlí, ktoré spracúvajú a predávajú vo forme zdravých štiav pod značkou Farmárkin sen.